دوربین مدار بسته تحت شبکه IP چیست

مزایای استفاده و نصب دوربین ip چیست ؟

 

دوربین مدار بسته تحت شبکه یا همان دوربین IP مخفف Internet Protocol می باشد. در دوربین های شبکه یا  آی پی بر خلاف دوربین های آنالوگ قدیمی ارسال و دریافت تصاویر از طریق شبکه انجام می شود . به بیان دیگر به دوربینی که بتوان تصاویر آن را از طریق اینترنت منتقل نمود دوربین IP می گویند . معیار مقایسه دوربین های تحت شکه ip رزولوشن یا وضوح تصویر می باشد  که بر حسب مگا پیکسل سنجیده می شود معمولا کیفیت تصویر دوربین های تحت شبکه از ۰٫۳ مگا پیکسل تا ۳۰ مگا پیکسل در بازار موجود می باشد . پر فروش ترین رزولوشن های دوربین ip  کیفیت های HD یا ۷۲۰P با رزولوشن یک مگا پیکسل و رزولوشن Full HD یا ۱۰۸۰P با رزولوشن دو مگا پیکسل است می باشد البته امروزه دوربین های ip  چهار مگا پیکس و بالاتر هم وارد بازار و عرصه رقابت شده اند

اجزای تشکیل دهنده  سیستم دوربین تحت شبکه

سیستم مدار بسته تحت شبکه از قسمت های زیادی  تشکیل شده است که در زیر عنوان شده اند

 دوربین مدار بسته ip  : دوربین تحت شبکه تصویر برداری از مکان مورد نظر شما را با کیفیت تصویر بالا انجام می دهد و تصاویر را برای ضبط روی هارد دیسک از طریق شبکه ارسال می کند .

 دستگاه ضبط تصویر دوربین  NVR یا سرور : تصاویر دوربین مدار بسته توسط سرور مرکزی دریافت شده  و روی هارد دیسک ضبط می گردند.از سایر وظایف nvr می توان به کمک در انتقال تصویر ، نمایش تصویر ، مشاهده تصویر زنده و ..... اشاره نمود که بسته به نیاز خریدار و مشتری و نیز قابلیت های دستگاه nvr متفاوت می باشد

هارد دیسک : تصاویر دریافتی از دوربین ip  درون دستگاه NVR بر روی هارد دیسک ذخیره می شوند . مدت زمانی که شما می توانید تصاویر را ضبط کنید به ظرفیت هارد دیسکتان بستگی دارد .

 منبع تغذیه دوربین ها ip : برای تغذیه دوربین های ip هم می توان از سوئیچ های POE استفاده  نمود و هم از آداپتور های ۱۲ ولت DC برای تغذیه هر دوربین ip  استفاده کرد.

کابل شبکه : تصاویر دوربین IP از طریق کابل شبکه به سوئیچ شبکه و نیز دستگاه ضبط تصویر منتقل می گردد

سوئیچ شبکه : تجمیع دوربین های هر پروژه و تغذیه آنها در یک شبکه مدار بسته IP توسط سویئچ شبکه انجام خواهد شد

اتصالات شبکه و برق : برای اتصال کابل شبکه به سایر تجهیزات مدار بسته از سوکت RJ45 و نیز  برای اتصال کابل برق به دوربین ها  و منبع تغذیه از سوکت برق استفاده می گردد

کابل برق : جهت تغذیه دوربین ها از طریق آداپتور یک کابل برق به ازای هر دوربین از محل قرار گرفتن رکوردر دوربین کشیده می شود بعضی از دوربین ها توسط سوئیچ شبکه تغذیه می شوند که در این صورت از کابل شبکه برای تغذیه دوربین ها استفاده می شود و دیگر نیازی به کابل برق نیست .

مزایای استفاده و نصب دوربین مدار بسته تحت شبکهip

1-نصب سریع و راه اندازی ساده تر دوربین مدار بسته ip نسبت به سایر دوربین ها

نصب و پیاده سازی دوربین مدار بسته ip  بسیار ساده تر از دوربین های آنالوگ و دیجیتال معمولی می باشد و نصاب می توانند به راحتی تجهیزات تحت شبکه را نصب نماید و نیز مدت زمان نصب و راه اندازی دوربین تحت شبکه توسط نصاب بسیار کمتر از دوربین آنالوگ و دیجیتال معمولی می باشد

2- کیفیت بالای تصویر دوربین IP

دوربین تحت شبکه نسبت به دوربین آنالوگ قدیمی از کیفیت تصویر بسیار بالاتری برخوردار است . شما می توانید تصاویر با وضوح و کییت بالاتر را در اختیار داشته باشید

3- مقرون به صرفه بودن تهیه تجهیزات مدار بسته تحت شبکه

با اینکه قیمت دستگاه DVR از دستگاه NVR کمتر است اما سیستم مدار بسته تحت شبکه علاوه برضبط تصویر دوربین مدار بسته امکانات و قابلیت های بسیار دیگری را در اختیار کاربر قرار می دهد  از طرفی هزینه کابل کشی در دوربین مدار بسته ip  بسیار کم هزینه تر است

4 -منبع تغذیه دوربین مدار بسته

دوربین ip  را می توان توسط سوئیچ شبکه POE تغذیه نمود. POE مخفف Power Over Ethernet است . این سوئیچ ها  می توانند از طریق کابل شبکه ، دوربین IP را تغذیه کنند . و هزینه ها را کاهش دهند

5- انتقال تصویر آسان و بازبینی سریع

از مهمترین مزایای دوربین مدار بسته تحت شبکه  می توان به امکان مشاهده و کنترل تصویر دوربین ip  از هر نقطه ای در جهان اشاره کرد . شما می توانید از طریق گوشی تلفن همراه موبایل pc  کامپیوتر لپ تاب تبلت و از طریق شبکه اینترنت تصویر دوربین ip خود  را مشاهده کنید همچنین می توانید تصاویر دوربین مدار بسته را با استفاده از پهنای باند محدود اینترنت منتقل نمایید.

نکات مهم هنگام خرید دوربین مداربسته تحت شبکه IP

 

استفاده از دوربین‌مداربسته  تحت شبکه به علت بالا رفتن قابلیت‌های آنها نسبت به گذشته روز به روز درحال افزایش است و از این روسعی داریم تا در مقاله‌ای نسبتا کوتاه به برخی از خصوصیات این دوربین‌ها بپردازیم.ابتدا به معرفی برخی پارامترها و ویژگی های دوربین تحت شبکه IP جهت آشنایی شما میپردازیم

 

رزولوشن یا تفکیک پذیری دوربین IP

 

برخلاف دوربین‌ مداربسته آنالوگ که رزولوشن آنها با تی وی لاین (TVL) مشخص می‌شد (تعداد خطوط افقی موجود در تصویر) در دوربین‌ مداربسته ها تحت شبکه رزولوشن با پیکسل معرفی می‌شود.به عنوان مثال 520 تی وی لاین در یک دوربین مداربسته آنالوگ با رزولوشن 752x582 برابری می‌کند (که در نوع آنالوگ رزولوشن نسبتا بالایی به شمار می‌رود)استفاده از دوربین‌های 2 و 3 مگاپیکسلی به صورت دوربین‌های مداربسته شبکه به سرعت رایج شده و این دوربین‌ها می‌توانند تصاویری به مراتب بهتر از دوربین‌های آنالوگ ارائه دهند.

 

امروزه حتی دوربین‌ مداربسته  شبکه با روزلیشن 16 و 20 مگاپیکسر نیز وجود دارد. این دوربین‌ها می‌توانند تصاویر را با تمام جزئیاتشان نمایش دهند. از این دوربین‌ها معمولا برای مشاهده محیط‌های پهناور استفاده می‌شود.

 

عملکرد در نور کم دوربین IP

 

دوربین‌ مداربسته تحت شبکه اولیه عملکرد مناسبی در نور کم نداشتند و مکانیزم جبران‌کننده آنها نیز باعث کاهش تعداد فریم‌ها در تصویر می‌شد که به یک تصویر بی کیفیت و نامنظم می‌انجامید.

 

اما دوربین‌های  مداربسته امروزی می‌توانند تصویر نسبتا مناسبی را حتی در نور یک لوکس نیز ایجاد کنند و از نور موجود استفاده مناسب را بکنند و 25 فریم در ثانیه را در هر شرایطی ایجاد کنند.

 

نحوه عملکرد دوربین IP در شبکه

 

یکی از نگرانی‌های مهم مسئولان شبکه در مورد استفاده از دوربین‌ مداربسته تحت شبکه تاثیر آنها بر روی شبکه و کاهش سرعت آن است. چراکه به ویژه در دوربین  رزولیشن بالا حجم زیادی از اطلاعات مربوط به دوربین باید در هر لحظه در شبکه جابه جا شود و با توجه به پهنای باند محدود شبکه این می‌تواند موجب ایجاد اختلال در شبکه نیز شود.

 

با این حال شبکه‌های گیگابایتی امروزی می‌توانند به راحتی نصب این دوربین‌ها را پشتیبانی کنند و در صورت ایجاد اختلال باید ظرفیت شبکه را افزایش داد. روش دیگر برای جلوگیری از ایجاد اختلال در شبکه استفاده از کابل‌های داده و عدم نصب مستقیم دوربین مداربسته ا به شبکه است به طوری که تصاویر دارای شبکه خاص خود در سیستم باشند.

 

Power over Ethernet

 

بیشتر دوربین‌ مداربسته  شبکه دارای این قابلیت هستند. به این معنی که می‌توانید دوربین مداربسته را با همان کابل شبکه تغیه کنید و این نیاز به یک کابل اضافه را جهت تغذیه دوربین از بین می‌برد.

 

پیشرفت‌های جدید این امکان را فارهم کرده که تجهیزات پر مصرف تر مانند دوربین‌هایمداربسته با قابلیت پن تیلت و زوم را نیز بتوان با همان کابل دیتا تغذیه کرد.

 

در مقایسه با دوربین‌ مداربسته آنالوگ که به یک کالب جداگانه برای تغذیه نیاز داشتند این قابلیت موجب صرفه جویی در زمان و هزینه کابل کشی خواهد شد.

 

 

محدودیت طول کابل

 

داده‌ها بر روی کابل Cat5 دارای محدودیت مسافت تا ۱۰۰ متر است. با این حال تقویت‌کننده‌هایی وجود دارند که به راحتی این مسافت به ۲۰۰ متر افزایش می‌دهند و با استفاده از تجهیزات پیچیده‌تر می‌توان این مسافت را تا ۵۰۰ متر نیز افزایش داد

 

با این حال در موقع نصب دوربین‌ مداربسته شبکه نیز مانند دوربین‌های مداربسته انالوگ باید به محدودیت فاصیه آنها و طول کابل توجه داشت

هنگان نصب دوربین های شبکه IP همواره به موارد زیر توجه نمایید


1- کلمه عبور دوربين ها:

براي همه ي دوربين هاي تحت شبکه خود کلمه عبور ايمن قرار دهيد.هرگز اجازه ندهيد دوربين مدار بسته تحت شبکه شما با کلمه عبور پيش فرض مانند Admin يا 1234 باشند.
 
 
2- فايروال :

فاير وال ها همواره به عنوان يکي از مهمترين ابزار هاي امنيتي جهت مقابله با حملات شبکه اي مي باشد.استفاده از فايروال سخت افزاري تا حدود زيادي مي تواند خطر حملات را کاهش دهد.فاير وال هاي نرم افزاري نيز مي توانند کمک حال مناسبي براي مقابله با اين خطر ها باشند.
 
3- معماري شبکه :

وجود حجم عظيمي از نرم افزار هايي که از منابع شبکه استفاده مي کنند ممکن است اختلالاتي در شبکه ايجاد کند.زيرا اين نرم افزارها ممکن است رجيستر نشده باشند و يا اختلالاتي را بوجود آورند و استفاده از توپولوژي مناسب تا حدود زيادي مي تواند اين مشکلات را مرتفع کند.
 
4- سيستم عامل :

همواره از نسخه بروز سيستم عامل تحت شبکه استفاده کنيد.زيرا پس از منسوخ شدن نسخه هاي قديمي باگ هاي امنيتي زيادي در آنها شناخته مي شود.
 
5- کلمه عبور سيستم عامل :

همواره براي سيستم عامل شبکه خود کلمه عبور ايمن متشکل از اعداد و کاراکترهاي بزرگ و کوچک استفاده کنيد.

جهت دریافت ادامه مطلب راهنمای خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه IP اینجا کلیک نمایید