اساس کار تکنولوژی AHD بر پایه انتقال تصاویر دوربین مدار بسته بر مبنای سیستم های تلویزیونی دیجیتال (DTV) است. در این تکنولوژی اطلاعات همچنان به صورت آنالوگ انتقال پیدا می کنند اما نوع کدگذاری آنها امکان انتقال اطلاعات با حجم بیشتر و در نتیجه گرفتن تصاویر با رزولوشن بالاتر را ایجاد می کند. کدگذاری دوربین توسط چیپ AHD TX انجام می شود. این چیپ اطلاعات دیجیتال را از دوربین دریافت کرده و آنها را به صورت AHD کدگذاری می کند. در سمت DVR نیز چیپ AHD RX اطلاعات کدگذاری شده را دریافت کرده و آنها را مجدد به صورت دیجیتال برای ضبط در خواهد آورد.
رزولوشن تصویر در دوربین های مدار بسته AHD
دوربین های AHD نسل اول تنها با رزولوشن ۱ مگاپیکسل (P720) تولید می شدند اما نسل دوم این تکنولوژی امکان تولید دوربین های AHD با روزلوشن ۲ مگاپیکسل (P1080) را ایجاد کرد. متأسفانه نسل اول و دوم این دوربین ها با هم از نظر کدگذاری همخوانی ندارند و امکان استفاده همزمان از آنها وجود ندارد. در حال حاضر و با توجه به تکنولوژی موجود امکان تولید دوربین های AHD با روزلوشن بالاتر از ۲ مگاپیکسلی وجود ندارد و این موضوع نیز بعید به نظر می رسد.
1
مقایسه رزولوشن های تصویر دوربین مداربسته
کابل مورد استفاده و محدودیت طول کابل کشی
یکی از بزرگترین نقاط قوت دوربین های AHD محدودیت و حساسیت پایین آنها در رابطه با طول و کیفیت کابل مصرفی است. با استفاده از کابل های RG59 عادی امکان انتقال سیگنال دوربین AHD تا ۵۰۰ متری به راحتی میسر است. کابل RG60 می تواند این مسافت را به ۱۰۰۰ متر نیز برساند. تکنولوژی AHD همچنین حساسیت بسیار کمی نسبت به کیفیت کابل مصرفی دارد.
آیا امکان نصب دوربین های تیوی لاینی به DVRهای AHD وجود دارد؟
بله، بیشتر DVRهای AHD دوربین های تیوی لاینی را پشتیبانی می کنند. این دستگاه ها در بیشتر موارد حتی دوربین های تحت شبکه را نیز در تعداد و رزولوشن محدود پشتیبانی می کنند. توجه داشته باشید که DVRهای AHD به هیچ عنوان امکان پشتیبانی از دوربین های HDSDI،HDTVI و HDCVI را ندارند.
به تازگی شاهد ورود نسل جدیدی از دوربین ها و DVRها با نام ANALOG HD یا AHD به بازار هستیم. فناوری تقریبا جدیدی که با قیمت بسیار پایین، امکان برداشت، ضبط و ارسال تصاویر HD را در بستر آنالوگ فراهم می کند. با تمام این اوصاف ابداع کننده AHD نه یک کمپانی تولیدکننده دوربین، بلکه سازنده بزرگ چیپست و پردازنده کشور کره، یعنی کمپانی NextChip است.

با توجه به کار اصلی نکست چیپ که تولید پردازنده است، طبعا متن باز بودن فناوری AHD امتیازی برای این کمپانی است. نسل سنسورهای AHD، تنها رزولوشن های ۱ مگاپیکسل P720 و ۱٫۳مگاپیکسل P960 را پشتیبانی می کرد اما نکست چیپ به تازگی سنسور ۲ مگاپیکسلی AHD FULL HD 1080P را عرضه نموده تا شانه به شانه HDCVI داهوا و با قیمتی پایین تر، رقبا را به چالش بکشد.
در AHD نیز مانند HDCVI، امکان ارسال تصاویر در بستر کواکسیال به متراژ ۵۰۰متر فراهم است.
2
از آنجا که تصاویر به صورت خام و بدون کوچکترین تغییر و فشرده سازی برداشت و ارسال می شوند، شاهد کیفیت بالایی خواهید بود، حتی با استفاده از کابل های نامرغوب و کانکتور BNC معمولی (البته بهتر است از کابل و کانکتور مرغوب استفاده شود).
از دیگر محاسن AHD عدم تأخیر در دریافت تصاویر است، به شکلی که می توان فاصله برداشت و دریافت تصاویر را تقریبا صفر دانست.
3
سنسور دوربین های AHD امکان سوئیچ کردن دستی از حالت HD به آنالوگ CVBS را دارد و به راحتی می توان دوربین را به حالت فیلمبرداری با رزولوشن 700 TVLine سوئیچ کرد و به DVR معمولی 960H متصل نمود. دی وی آر AHD نیز امکان اتصال و دریافت تصاویر AHD، آنالوگ و IP (آنویف ساپورت) را به طور همزمان دارا می باشد.

به جهت اُپن سورس بودن AHD در حال حاضر انواع مختلف SOCهای آن با سنسورهای مختلف از سونی گرفته تا تگزاس اینسترومنتز TI و HiSilicon هواوی در بازار وجود دارد که بسته به اسم و رسم، رزولوشن و کیفیت تصویر، قیمت های متفاوتی دارند.
4
نمونه یک سنسور AHD از کمپانی هواوی
در حال حاضر معدود محصولات AHD را می توان در بازار یافت که به جهت ناآشنایی کاربران و مشتریان عموما با قیمت بالایی عرضه می شوند. با توجه به قیمت بسیار مناسب دوربین ها و دی وی آرهای AHD، منتظر سونامی این فناوری طی ماه های آینده باشید. سیل ویرانگری که اولین قربانیانش، دوربین های آنالوگ خواهند بود.

دوربین های AHD یا AHD CCTV

اصطلاح دوربین مدار بسته AHD یا AHD CCTV به اصطلاح انگلیسی Analog High Definition CCTV به معنای دوربین مداربسته آنالوگ رزولوشن بالا اشاره می کند.

دوربین مدار بسته تحت شبکه IP چیست

مزایای استفاده و نصب دوربین ip چیست ؟

 

دوربین مدار بسته تحت شبکه یا همان دوربین IP مخفف Internet Protocol می باشد. در دوربین های شبکه یا  آی پی بر خلاف دوربین های آنالوگ قدیمی ارسال و دریافت تصاویر از طریق شبکه انجام می شود . به بیان دیگر به دوربینی که بتوان تصاویر آن را از طریق اینترنت منتقل نمود دوربین IP می گویند . معیار مقایسه دوربین های تحت شکه ip رزولوشن یا وضوح تصویر می باشد  که بر حسب مگا پیکسل سنجیده می شود معمولا کیفیت تصویر دوربین های تحت شبکه از ۰٫۳ مگا پیکسل تا ۳۰ مگا پیکسل در بازار موجود می باشد . پر فروش ترین رزولوشن های دوربین ip  کیفیت های HD یا ۷۲۰P با رزولوشن یک مگا پیکسل و رزولوشن Full HD یا ۱۰۸۰P با رزولوشن دو مگا پیکسل است می باشد البته امروزه دوربین های ip  چهار مگا پیکس و بالاتر هم وارد بازار و عرصه رقابت شده اند

اجزای تشکیل دهنده  سیستم دوربین تحت شبکه

سیستم مدار بسته تحت شبکه از قسمت های زیادی  تشکیل شده است که در زیر عنوان شده اند

 دوربین مدار بسته ip  : دوربین تحت شبکه تصویر برداری از مکان مورد نظر شما را با کیفیت تصویر بالا انجام می دهد و تصاویر را برای ضبط روی هارد دیسک از طریق شبکه ارسال می کند .

 دستگاه ضبط تصویر دوربین  NVR یا سرور : تصاویر دوربین مدار بسته توسط سرور مرکزی دریافت شده  و روی هارد دیسک ضبط می گردند.از سایر وظایف nvr می توان به کمک در انتقال تصویر ، نمایش تصویر ، مشاهده تصویر زنده و ..... اشاره نمود که بسته به نیاز خریدار و مشتری و نیز قابلیت های دستگاه nvr متفاوت می باشد

هارد دیسک : تصاویر دریافتی از دوربین ip  درون دستگاه NVR بر روی هارد دیسک ذخیره می شوند . مدت زمانی که شما می توانید تصاویر را ضبط کنید به ظرفیت هارد دیسکتان بستگی دارد .

 منبع تغذیه دوربین ها ip : برای تغذیه دوربین های ip هم می توان از سوئیچ های POE استفاده  نمود و هم از آداپتور های ۱۲ ولت DC برای تغذیه هر دوربین ip  استفاده کرد.

کابل شبکه : تصاویر دوربین IP از طریق کابل شبکه به سوئیچ شبکه و نیز دستگاه ضبط تصویر منتقل می گردد

سوئیچ شبکه : تجمیع دوربین های هر پروژه و تغذیه آنها در یک شبکه مدار بسته IP توسط سویئچ شبکه انجام خواهد شد

اتصالات شبکه و برق : برای اتصال کابل شبکه به سایر تجهیزات مدار بسته از سوکت RJ45 و نیز  برای اتصال کابل برق به دوربین ها  و منبع تغذیه از سوکت برق استفاده می گردد

کابل برق : جهت تغذیه دوربین ها از طریق آداپتور یک کابل برق به ازای هر دوربین از محل قرار گرفتن رکوردر دوربین کشیده می شود بعضی از دوربین ها توسط سوئیچ شبکه تغذیه می شوند که در این صورت از کابل شبکه برای تغذیه دوربین ها استفاده می شود و دیگر نیازی به کابل برق نیست .

مزایای استفاده و نصب دوربین مدار بسته تحت شبکهip

1-نصب سریع و راه اندازی ساده تر دوربین مدار بسته ip نسبت به سایر دوربین ها

نصب و پیاده سازی دوربین مدار بسته ip  بسیار ساده تر از دوربین های آنالوگ و دیجیتال معمولی می باشد و نصاب می توانند به راحتی تجهیزات تحت شبکه را نصب نماید و نیز مدت زمان نصب و راه اندازی دوربین تحت شبکه توسط نصاب بسیار کمتر از دوربین آنالوگ و دیجیتال معمولی می باشد

2- کیفیت بالای تصویر دوربین IP

دوربین تحت شبکه نسبت به دوربین آنالوگ قدیمی از کیفیت تصویر بسیار بالاتری برخوردار است . شما می توانید تصاویر با وضوح و کییت بالاتر را در اختیار داشته باشید

3- مقرون به صرفه بودن تهیه تجهیزات مدار بسته تحت شبکه

با اینکه قیمت دستگاه DVR از دستگاه NVR کمتر است اما سیستم مدار بسته تحت شبکه علاوه برضبط تصویر دوربین مدار بسته امکانات و قابلیت های بسیار دیگری را در اختیار کاربر قرار می دهد  از طرفی هزینه کابل کشی در دوربین مدار بسته ip  بسیار کم هزینه تر است

4 -منبع تغذیه دوربین مدار بسته

دوربین ip  را می توان توسط سوئیچ شبکه POE تغذیه نمود. POE مخفف Power Over Ethernet است . این سوئیچ ها  می توانند از طریق کابل شبکه ، دوربین IP را تغذیه کنند . و هزینه ها را کاهش دهند

5- انتقال تصویر آسان و بازبینی سریع

از مهمترین مزایای دوربین مدار بسته تحت شبکه  می توان به امکان مشاهده و کنترل تصویر دوربین ip  از هر نقطه ای در جهان اشاره کرد . شما می توانید از طریق گوشی تلفن همراه موبایل pc  کامپیوتر لپ تاب تبلت و از طریق شبکه اینترنت تصویر دوربین ip خود  را مشاهده کنید همچنین می توانید تصاویر دوربین مدار بسته را با استفاده از پهنای باند محدود اینترنت منتقل نمایید.

ip چیست

اغلبِ ما واژه IP66 را بر روي دستگاه هاي مختلف مشاهده کرده ايم . اگر به مشخصات محصولات الکترونيک، خصوصا دستگاه هايي که در فضاي باز نصب مي شوند (مثل دوربين هاي مداربسته) توجه کنيد، درجه حفاظتي يا IP آن را خواهيد ديد.ارزان ارزان قیمت

IP  يا  International Protection، يک نشان و استاندارد حفاظت بين المللي است که در اين مقاله به توضيح آن مي پردازيم.عددي که در کنار IP قرار مي گيرد ميزان حفاظت دستگاه را در مقابل اجسام خارجي نشان مي دهد (عدد سمت چپ: جامدات مانند گرد و غبار ، عدد سمت راست: مايعات مانند آب)براي سهولت کار، عدد سمت چپ را X و عدد سمت راست را Y نامگذاري مي کنيم.



معني رقم اول  بعد از IP

 ” X “ معني   

0        غير محافظت شده

1        حفاظت در برابر تماس تصادفي دست

 2       حفاظت در برابر اشياء مانند انگشتان و ناخن

3        حفاظت در برابر ابزار با قطر بيش از ??? ميليمتر

4        حفاظت در برابر ابزار و سيم با قطز کمتر از ??? ميليمتر

 5       حفاظت در مقابل گرد و غبار

6        غير قابل نفوذ در مقابل گرد و غبار



معني رقم دوم بعد IP

” Y “

معني

0       غير محافظت شده

1      حفاظت در برابر چکيدن عمودي آب

2      حفاظت دربرابرچکيدن آب زماني که دستگاه نسبت به افق?درجه زاويه بگيرد.

3      حفاظت در برابر پاشش از جهات مختلف

4      حفاظت در برابر پاشيدن آب بيشتر از باران

5       حفاظت در مقابل جت واش

6      حفاظت در مقابل فشار آب شديد

7     حفاظت درمقابل اثرات غوطه وري تا عمق يک متر و تا ?دقيقه زير آب

8       حفاظت در مقابل غوطه وري بيش از يک متر



حال با دانستن معني اعداد بالا، مي توانيد براساس محل نصب سيستم خود محصولي مناسب را انتخاب کنيد.