Product successfully added to your shopping cart
سیستم موقعیت یاب جهانی
بسیاری از اشخاص به خصوص در شهرهای بزرگ به هنگام ترک منزل و محدوده محل سکونتشان، چه پیاده و یا با استفاده از وسائل نقلیه عمومی و چه با خودروی شخصی، آمادگی مواجهه با مشکلات و یافتن مسیر و مقصد مورد نظر را ندارند و به همین دلیل سرنوشت آنها در دست مردان و زنانی است که آنها را راهنمایی میکنند.
این مشکل به آسانی با استفاده از یک دستگاه ساده و کوچک قابل اجتناب است: دستگاه های مسیریاب دستی(PND) که با سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) کار میکند. این دستگاه های کوچک جیبی به کاربر اطلاعات مربوط به جایی که در آن قرار دارند را با یک کلیک ساده به او میدهد. سیستم موقعیت یاب جهانی کاربر را با عملیات خاص که ترکیبی از موقعیت یابی براساس ارتفاع با سایر عوامل است حدس می زند. به این ترتیب کاربر می تواند به راحتی راه خود را بیابد.
از مزایای استفاده از دستگاه های GPS علاوه بر کمک در یافتن موقعیت، به دلیل کوچک و سبک بودن به عنوان یک وسیله اضافی و دردسرساز نخواهد بود و به راحتی می توان آن را در کیف دستی یا جیب جاسازی کرد.
با این دستگاه های کوچک در موارد غیر منتظره مثل یافتن مکان های عمومی(پمپ بنزین، رستوران و...) نگرانی وجود نخواهد داشت. استفاده از این دستگاه های دستی آسان نیز هست. اکثر آنها نحوه استفاده را بروی صفحه نمایش با ابزار صوتی، تصویر و یا متن ارائه می دهند. کلیه مدل ها دارای گوینده نیز هستند که کاربر را در یافتن مسیر راهنمایی کرده و نیازی نیست کاربر به هنگام استفاده از آن به صفحه نمایش خیره شود.
به علاوه، وجود سایر امکانات مولتی مدیا مثل پخش موسیقی، فیلم، عکس و ... از دیگر جاذبه های این دستگاه هاست که به هنگام سفرهای شهری به جذابیت آن می افزاید.
GPS چیست؟
منظور از GPS سیستم موقعیت یاب جهانی است. آن یک ماهواره یا سیستم رادیویی موقعیت یابی است که توسط وزارت دفاع امریکا ابداع شده است. تحقیقات مربوط به این سیستم در دهه 60 آغاز شد و اولین ماهواره در سال 1978 راه اندازی گردید. در ابتدا سیستم GPS تنها برای مصارف نظامی مثل کمک به سربازان، تجهیزات نظامی، هواپیماها و کشتی ها در یافتن موقعیت شان کاربرد داشت، اما در دهه 80 دولت ایالات متحده امریکا استفاده از آن را برای عموم در سراسر جهان آزاد کرد. امروزه کاربرد GPS دنیای تجارت و علم را نیز دربرگرفته است. از لحاظ تجاری GPS دستگاهی رد یاب و مسیریابی است که در هواپیماها، کشتی ها، خودروها و فعالیت هایی مثل گردش و پیاده روی، ماهیگیری و قایقرانی کاربرد دارد. امروزه GPS نقش مهمی در علوم زمینی به عهده دارد. هواشناسان از آن برای پیش بینی تغییرات آب وهوایی در سطح کره زمین استفاده میکنند و زمین شناسان از آن برای مطالعات زلزله شناسی و اندازه گیری حرکت های تکتونیک(زمین ساختی) بهره می برند.
شبکه GPS متشکل از ماهواره ها، ایستگاه های پایش زمینی و گیرنده های GPS است.
ماهواره GPS
درحال حاضر 24 ماهواره در مدار زمین در 6 مسیر مشخص در حرکتند. هر ماهواره دو مدار را در طی روز در ظرف 12 ساعت با سرعت حدود 7000 مایل برساعت طی میکند. این ماهواره ها نیروی خود را از خورشید تامین می کنند. همچنین باتری هایی نیز برای زمانهای خورشید گرفتگی و یا مواقعی که در سایه زمین حرکت می کنند به همراه دارند. راکتهای کوچکی نیز ماهواره ها را در مسیر صحیح نگاه می دارد. به این ماهواره هاNAVSTAR نیز گفته می شود.
عمر هر ماهواره حدود 10 سال است که پس از آن جایگزین می گردد. هر ماهواره حدود 2000 پاوند وزن دارد و طول باتری های خورشیدی آن 5.5 متر است.ا نرژی مصرفی هر ماهواره، کمتر از 50 وات است.
ماهواره ها در بالاترین نقطه مسیر خود در ارتفاع 12 هزار مایلی زمین قرار دارند. در این ارتفاع سیگنال های ماهواره ای درصد وسیعی از سطح زمین را پوشش می دهند. دستگاه GPS سیگنال های چندماهواره را دریافت کرده و با محاسبه سیگنال های مختلف براساس روش مثلث بندی موقعیت گیرنده را تعیین می کند.
میزان دقت با هر سیگنال ماهواره دیگر افزایش می یابد. به این ترتیب مدار حرکت ماهواره ها به گونه ای انتخاب شده است که حداکثر نقاط زمین را پوشش دهد و به این ترتیب حداقل 4 ماهواره قابل دریافت است.
ایستگاه پایش زمین
چهار ایستگاه اتوماتیک در امریکا و یک ایستگاه اصلی دارای خدمه در کلورادو وجود دارد. چهار ایستگاه اتوماتیک اطلاعات مکانی را از ماهواره ها به ایستگاه اصلی مخابره می کنند. ایستگاه اصلی با استفاده از این اطلاعات موقعیت صحیح ماهواره را محاسبه کرده و اطلاعات اصلاح شده را به ماهواره ارسال میکند. این همزمان با داده هایی است که هر ماهواره به گیرنده GPS شما مخابره میکند و به این ترتیب گیرنده شما همواره با اطلاعات صحیح و دقیق کار میکند
گیرنده GPS
ماهواره های GPS سیگنال های رادیویی با توان کم را مخابره می کنند که فقط توسط دستگاه های GPS که دارای «خط دید» مستقیم با ماهواره هستند قابل دریافت است. این سیگنال ها از شیشه، پلاستیک و ابر عبور میکنند اما ساختارهای سخت مثل ساختمان ها و سنگ عبور نمیکنند.
هنگامی که سیگنال ارسالی از طرف ماهواره که حاوی آخرین کد در زمان ارسال است به دستگاه GPS می رسد، دستگاه بر اساس دنباله کدهای خود می تواند متوجه تاخیر زمانی کد دریافتی شده و به این ترتیب زمان سپری شده را محاسبه می کند. حاصل ضرب این زمان در سرعت انتشار امواج، فاصله GPSاز ماهواره است، پس از بدست آمدن فاصله از چند ماهواره موقعیت در روی زمین توسط GPS تشخیص داده میشود.
دستگاه GPS با روش مثلث بندی موقعیت شما را با استفاده از حداقل سه ماهواره تعیین میکند. اگر دستگاه قادر به گرفتن سیگنال های سه ماهواره باشد، فقط طول و عرض جغرافیایی شما را شناسایی می کند، اما وقتیکه دستگاه GPS سیگنال های حداقل 4 ماهواره را دریافت کند ارتفاع را نیز محاسبه میکند. به این ترتیب، مسافت، فاصله از مقصد، سرعت حرکت، و حتی ارتفاع شما را از سطح دریا در صورتیکه دستگاه مجهز به ارتفاع سنج باشد محاسبه می شود. دقت دستگاه GPS به توانایی آن در یافتن و وصل شدن به سیگنال های ماهواره بستگی دارد.
دستگاههای GPS در سه گروه زیر تقسیم بندی می شوند :
1) GPS Mouse : هیچ صفحه یا دکمه ای ندارد اما توسط یکpc Laptop با نرم افزار مربوطه قابل استفاده سرویس GPSS می باشد.
2) Hand-Held GPS : این نوع دستگاهها می توانند بصورت سیار مورد استفاده قرار گیرند آنها خودشان یک صفحه کوچک جهت نمایش اطلاعات و چند دکمه دارند و در شکل ها و ترکیب های مختلفی عرضه می شوند و هیچگونه نیازی بهLaptop ندارند.
3) High-End GPS products : این دستگاهها شامل یک صفحه نمایشگر بزرگتر و تعدادی نقشه میباشند.
برای دریافت فایل ودانلود کاتالوک اینجا کلیک کنید
نقل از مارشال GPS
مقاله برای جی پی اس,GPS,روش کار GPS,جی پی اس,روش کار ,چگونگی,مسیریاب,چیست ,ناوبری,ترکر چیست,چگونه کار میکند,تحقیق,دانشجویی,معرفی انواع جی پی اس,پروژه چی پی اس,اطلاعات در مورد ,GPS,مرکز اطلاع رسانی جی پی اس
SignUp IN Newsletter
signup in news letter and ...