CCD در واقع مخفف Charged Coupled Device است. CCD یک ابزار الکترونیکی محسوب می‌شود که از تعداد زیادی از دیودهای بسیار کوچک حساس به نور تشکیل شده است. هر دیود موجود بر روی چیپ CCD ولتاژی را تولید می‌کند که دقیقا با نوری که دریافت می‌کند نسبت مستقیم دارد. دیودی که در معرض نور قرار نگیرد ولتاژی تولد نخواهد کرد و این عدم وجود ولتاژ به عنوان رنگ سیاه تلقی خواهد شد. مشابها بیشترین نور بیشترین ولتاژ را تولید خواهد و این بیشترین وتالژ به عنوان رنگ سفید تلقی می‌شود. سطوح نور بین این بیشترین و هیچ نیز ترکیبات مختلفی از خاکستری و طوسی را تشکیل می‌دهند. در دوربین‌های رنگی سیگنال‌های مربوط به رنگ‌ها نیز همراه با میزان نور دریافت می‌شود.

میزان نوری که یک چیپ CCD می‌تواند دریافت کند بسیار محدود است بنابراین نور ورودوی به چیپ CCD باید به وسیله محدود کننده‌ها به مقداری خیلی کمتر از مقدار واقعی خود تقلیل یابد.

Sensitivity یا حساسیت

یکی از خصوصیاتی که به عقیده بسیاری برای انتخاب دوربین بسیار مهم است میزان حساسیت آن است. حساسیت یک دوربین نشان دهنده میزان نوری است که دوربین برای ایجاد تصویر دارد. هرچه میزان حساسیت دوربین بیشتر باشد به نور کمتری برای ایجاد تصویر نیاز دارد.

 نسبت سیگنال به نویز (Signal to noise ratio (S/n

همانوطری که از اسم این خصوصیت مشخص است میزان نسبت سیگنال‌های تصویر و نویز موجد در تصویر تولید شده را نشان می‌دهد. نویز بر روی تصویر ایجاد شده به صورت دانه‌های برفک مشخص خواهد شد و موجب پایین آمدن قابلیت تشخیص در تصویر نمایش داده شده بر روی مانیتور خواهد شد. واحد نشان دهنده نسبت s/n دسیبل dB است. البته این خصوصیت ممکن است به صورت یک نسبت نیز مشخص شود. جدول زیر میزان معادل دسیبل به نسبت سیگنال به نویز را نشان می‌دهد.

 

dB

نسبت

100

100,000:1

60

1,000:1

50

316:1

40

100:1

30

32:1

20

10:1

10

3:1

برای مثال میزان دسیبل 40 نسبت 100 به یک را نشان می‌دهد به این معنا که نویز تولید شده صد برابر کمتر از سیگنال تصویر ایجاد شده است. از انجایی که احتمالا شما هیچ پیش فرضی از میزان مناسب s/n ندارید در جدول زیر این نسبت را مقایسه می‌کنیم.

 dB

S/N نسبت

کیفیت تصویر

60 dB

1,000

عالی, هیچ نویز قابل تشخیصی وجود ندارد

50 dB

316

خوب, کمی نویز در تصویر وجود دارد اما کیفیت خوب است

40dB

100

معقول, تصویر نسبتا خوب است اما همه جزئیات مشخص نیست

30 dB

32

تصویری ضعیف است با حجم زیادی از نویز

20 dB

10

تصویر غیر قابل استفاده است

 

(Automatic gain control (AGC کنترل بازده بطور خودکار

زمانی که نور ورودی به دوربین از حد مورد نیاز برای ایجاد تصیر کمتر می‌شود مکانیزم AGC به طور خودکار وارد عمل شده و سیگنال ورودی را تقویت می‌کند. این تقویت تا جایی انجام می‌شود که سیگنال ورودی برای تشکیل تصویر به حدی استاندارد برسد. از طرفی این تقویت سیگنال ورودی موجب ایجاد نویز اضافه در تصویر نیز خواهد شد و به این ترتیب کیفیت تصویر دوربین در نور پایین به شدت پایین می‌آید. با توجه به نوع تقویت کنندگی در مکانیزم AGC میزان نویز تولیدی در نور کم می‌تواند متفاوت باشد.

اصول ضبط ديجيتال

در ضبط دیجیتال هر تصویر به تعدادی از پیکسل‌ها یا نقاط تقسیم می‌شود. برای هر یک از این پیکسل‌ها مبدل انالوگ به دیجیتال خصوصیات مختلف آن پیکسل مثل رنگ و روشنایی را به اعداد دیجیتال تبدیل می‌کند. و مجموع اطلاعات این پیکسل‌ها با هم یک تصویر را تشکیل می‌دهد و مجموع تصاویر با هم و به ترتیب یک تصویر متحرک را تشکیل می‌دهند. اطلاعات دیجیتال مربوط به هر پیکسل می‌تواند بر روی یک حافظه دیجیتال ضبط شود. یک تصویر عادی از یک دوربین تک فام (سیاه و سفید) می‌تواند 450 کیلوبایت فضا را اشغال کند و در یک تصویر رنگی این ضرفیت به 650 کیلوبایت می‌رشد. از این سو باید به دنبال راهی برای کاهش ظرفیت تصاویر بود. چنین ضرورتی موجب به وجود آمدن روش‌های مختلف کمپرس تصویر شد.

یک فریم تصویر دارای حجم زیادی از اطلاعات زائد است. در سیستم‌های انالوگ تصویر با تمامی اطلاعات آن به صورت ساده‌ای ضبط می‌شود اما در یک سیستم دیجیتال این کار ظرفیت زیادی را اشغال خواهد کرد پس باید اطلاعات زائد را از هر فریم جدا کرد. جدا کردن تغییر محسوسی را در کیفیت تصویر ضبط شده نخواهد داشت اما ظرفیت آن را به شدت کاهش خواهد داد. بیشتر روش‌های فشرده سازی تصویر دارای محدودیتی در فشرده سازی هستند و در صورت فشرده کردن تصویر بیش از آن کیفیت تصویر به شدت کاهش خواهد یافتو به نقطه‌ای که پس از آن کیفیت تصویر به شدت افت می‌کند Knee می‌گویند.

 روش‌های مختلف فشرده سازی تصویر

معروف‌ترین روش فشرده سازی تصاویر استاندارد JPEG نام خود را از گروه به وجود آورنده این استاندارد یعنی Joint Photographic Expert Group گرفته است. در این روش فشرده سازی Knee در 1:8 (یک به هشت) صورت می‌گیرد. در تصاویر متحرک از استاندارد Motion JPEG یا M-JPEG استفاده می‌شود. در این استاندارد Knee در 1:15 اتفاق می‌افتد. بنابراین با استفاده از استاندارد M-JPEG در بیشترین میزان فشرده سازی ظرفیت یک تصویر 450 کیلوبایتی به 30 کیلوبایت تقلیل می‌یابد. اما این ضرفیت هنوز هم ضرفیت خیلی زیادی است چرا که در صورتی که حتی 2 فریم در ثانیه هم ضبط داشته باشید در طول 24 ساعت به فضایی بالغ بر 6 گیگا بایت نیاز خواهید داشت.

روش نسبتا جدیدتر (نسبت به M-JPEG) روش MPEG است که به وسیله گروه Motion Picture Expert Group طراحی و ایجاد شد. این استاندارد این قابلیت را دارد که قسمت‌های اضافی یا مشابه رانه تنها در هر تصویر بلکه در بین تصاویر مختلف و مجاوور نیز شناسایی و حذف کند.

در روش MPEG I از هر تصویر سه فریم متفاوت ساخته می‌شود. فریم اول (I-frame) همه خصوصیات و اطلاعات مربوط به ساخت تصویر مورد نظر را دارد. فریم بعدی فریم پیش‌بینی (P-frame) نام دارد و از I-frame تصویر قبلی ایجاد شده است و از آن برای ایجاد تصویر بعدی استفاده می‌شود. فریم آخر یا فریم پیشبینی دوتایی (B-frames) از دو فریم قبلی و بعدی ساخته می‌شود. در این روش فشرده سازی قسمت‌های تکراری و زائد نه تنها در هر تصویر بلکه بین تصاویر مختلف با استفاده از مقایسه فریم‌ها با هم حذف می‌شوند و به این ترتیب ظرفیت تصاویر ضبط شده در این روش بسیار کتر از روش JPEG است.

با توجه به اصل مقایسه تصاویر در صورتی که تصویر گرفته شده از یک مکان دارای حرکت کمتر و عوامل ثابت بیشتری باشد (مثل تصاویر گرفته شده با دوربین‌های مداربسته ثابت) ظرفیت تصاویر خیلی کمتر از حالت‌های دیگر خواهد بود و به همین صورت این روش فشرده سازی امکان فشرده کردن تصاویر را تا نسبت ۱:۱۰۰ نیز فراهم می‌کند.

فرمت MPEG-2 نوع پیشرفته‌تری  از فشرده‌سازی به روش MPEG است با استفاده از این روش فشرده سازی می‌توان 90 دقیقه از یک فیلم با کیفیت VHS را در فضایی به بزرگی 650 مگابایت ذخیره کرد. در

از طرفی قابلیت استفاده از interframe یا حذف قسمت‌های تکراری در تصاویر مجاور دارای محدودیت‌هایی نیز هست. در صورتی که تصاویر فشرده شده دارای تغییرات دائمی و ناگهانی باشد میزان فشرده سازی تصاویر به شدن کاهش می‌یابد بنابراین ضرفیت تصاویر ضبط شده در فرمت‌هایی که دارای قابلیت interframe هستند تا حد زیادی به تغییرات در تصاویر نیز وابسته است.

جدول زیر یک مقایسه کوتاه و مختصر را بین روش‌های فشرده‌سازی تصاویر در دوربین‌های مداربسته نشان می‌دهد.

نوع فرمت

KNEE

با INTERFRAME

JPEG

4 –8:1

این قابلیت را ندارد

M-JPEG

10 -15:1

این قابلیت را ندارد

MPEG

10 –15:1

100:1

FRACTAL

20 –30:1

>100:1

WAVELET

30:1

>100:1

 نقل از سایت پرادشگر ایمن

دوربین مدار بسته تحت شبکه IP چیست

مزایای استفاده و نصب دوربین ip چیست ؟

 

دوربین مدار بسته تحت شبکه یا همان دوربین IP مخفف Internet Protocol می باشد. در دوربین های شبکه یا  آی پی بر خلاف دوربین های آنالوگ قدیمی ارسال و دریافت تصاویر از طریق شبکه انجام می شود . به بیان دیگر به دوربینی که بتوان تصاویر آن را از طریق اینترنت منتقل نمود دوربین IP می گویند . معیار مقایسه دوربین های تحت شکه ip رزولوشن یا وضوح تصویر می باشد  که بر حسب مگا پیکسل سنجیده می شود معمولا کیفیت تصویر دوربین های تحت شبکه از ۰٫۳ مگا پیکسل تا ۳۰ مگا پیکسل در بازار موجود می باشد . پر فروش ترین رزولوشن های دوربین ip  کیفیت های HD یا ۷۲۰P با رزولوشن یک مگا پیکسل و رزولوشن Full HD یا ۱۰۸۰P با رزولوشن دو مگا پیکسل است می باشد البته امروزه دوربین های ip  چهار مگا پیکس و بالاتر هم وارد بازار و عرصه رقابت شده اند

اجزای تشکیل دهنده  سیستم دوربین تحت شبکه

سیستم مدار بسته تحت شبکه از قسمت های زیادی  تشکیل شده است که در زیر عنوان شده اند

 دوربین مدار بسته ip  : دوربین تحت شبکه تصویر برداری از مکان مورد نظر شما را با کیفیت تصویر بالا انجام می دهد و تصاویر را برای ضبط روی هارد دیسک از طریق شبکه ارسال می کند .

 دستگاه ضبط تصویر دوربین  NVR یا سرور : تصاویر دوربین مدار بسته توسط سرور مرکزی دریافت شده  و روی هارد دیسک ضبط می گردند.از سایر وظایف nvr می توان به کمک در انتقال تصویر ، نمایش تصویر ، مشاهده تصویر زنده و ..... اشاره نمود که بسته به نیاز خریدار و مشتری و نیز قابلیت های دستگاه nvr متفاوت می باشد

هارد دیسک : تصاویر دریافتی از دوربین ip  درون دستگاه NVR بر روی هارد دیسک ذخیره می شوند . مدت زمانی که شما می توانید تصاویر را ضبط کنید به ظرفیت هارد دیسکتان بستگی دارد .

 منبع تغذیه دوربین ها ip : برای تغذیه دوربین های ip هم می توان از سوئیچ های POE استفاده  نمود و هم از آداپتور های ۱۲ ولت DC برای تغذیه هر دوربین ip  استفاده کرد.

کابل شبکه : تصاویر دوربین IP از طریق کابل شبکه به سوئیچ شبکه و نیز دستگاه ضبط تصویر منتقل می گردد

سوئیچ شبکه : تجمیع دوربین های هر پروژه و تغذیه آنها در یک شبکه مدار بسته IP توسط سویئچ شبکه انجام خواهد شد

اتصالات شبکه و برق : برای اتصال کابل شبکه به سایر تجهیزات مدار بسته از سوکت RJ45 و نیز  برای اتصال کابل برق به دوربین ها  و منبع تغذیه از سوکت برق استفاده می گردد

کابل برق : جهت تغذیه دوربین ها از طریق آداپتور یک کابل برق به ازای هر دوربین از محل قرار گرفتن رکوردر دوربین کشیده می شود بعضی از دوربین ها توسط سوئیچ شبکه تغذیه می شوند که در این صورت از کابل شبکه برای تغذیه دوربین ها استفاده می شود و دیگر نیازی به کابل برق نیست .

مزایای استفاده و نصب دوربین مدار بسته تحت شبکهip

1-نصب سریع و راه اندازی ساده تر دوربین مدار بسته ip نسبت به سایر دوربین ها

نصب و پیاده سازی دوربین مدار بسته ip  بسیار ساده تر از دوربین های آنالوگ و دیجیتال معمولی می باشد و نصاب می توانند به راحتی تجهیزات تحت شبکه را نصب نماید و نیز مدت زمان نصب و راه اندازی دوربین تحت شبکه توسط نصاب بسیار کمتر از دوربین آنالوگ و دیجیتال معمولی می باشد

2- کیفیت بالای تصویر دوربین IP

دوربین تحت شبکه نسبت به دوربین آنالوگ قدیمی از کیفیت تصویر بسیار بالاتری برخوردار است . شما می توانید تصاویر با وضوح و کییت بالاتر را در اختیار داشته باشید

3- مقرون به صرفه بودن تهیه تجهیزات مدار بسته تحت شبکه

با اینکه قیمت دستگاه DVR از دستگاه NVR کمتر است اما سیستم مدار بسته تحت شبکه علاوه برضبط تصویر دوربین مدار بسته امکانات و قابلیت های بسیار دیگری را در اختیار کاربر قرار می دهد  از طرفی هزینه کابل کشی در دوربین مدار بسته ip  بسیار کم هزینه تر است

4 -منبع تغذیه دوربین مدار بسته

دوربین ip  را می توان توسط سوئیچ شبکه POE تغذیه نمود. POE مخفف Power Over Ethernet است . این سوئیچ ها  می توانند از طریق کابل شبکه ، دوربین IP را تغذیه کنند . و هزینه ها را کاهش دهند

5- انتقال تصویر آسان و بازبینی سریع

از مهمترین مزایای دوربین مدار بسته تحت شبکه  می توان به امکان مشاهده و کنترل تصویر دوربین ip  از هر نقطه ای در جهان اشاره کرد . شما می توانید از طریق گوشی تلفن همراه موبایل pc  کامپیوتر لپ تاب تبلت و از طریق شبکه اینترنت تصویر دوربین ip خود  را مشاهده کنید همچنین می توانید تصاویر دوربین مدار بسته را با استفاده از پهنای باند محدود اینترنت منتقل نمایید.

ip چیست

اغلبِ ما واژه IP66 را بر روي دستگاه هاي مختلف مشاهده کرده ايم . اگر به مشخصات محصولات الکترونيک، خصوصا دستگاه هايي که در فضاي باز نصب مي شوند (مثل دوربين هاي مداربسته) توجه کنيد، درجه حفاظتي يا IP آن را خواهيد ديد.ارزان ارزان قیمت

IP  يا  International Protection، يک نشان و استاندارد حفاظت بين المللي است که در اين مقاله به توضيح آن مي پردازيم.عددي که در کنار IP قرار مي گيرد ميزان حفاظت دستگاه را در مقابل اجسام خارجي نشان مي دهد (عدد سمت چپ: جامدات مانند گرد و غبار ، عدد سمت راست: مايعات مانند آب)براي سهولت کار، عدد سمت چپ را X و عدد سمت راست را Y نامگذاري مي کنيم.



معني رقم اول  بعد از IP

 ” X “ معني   

0        غير محافظت شده

1        حفاظت در برابر تماس تصادفي دست

 2       حفاظت در برابر اشياء مانند انگشتان و ناخن

3        حفاظت در برابر ابزار با قطر بيش از ??? ميليمتر

4        حفاظت در برابر ابزار و سيم با قطز کمتر از ??? ميليمتر

 5       حفاظت در مقابل گرد و غبار

6        غير قابل نفوذ در مقابل گرد و غبار



معني رقم دوم بعد IP

” Y “

معني

0       غير محافظت شده

1      حفاظت در برابر چکيدن عمودي آب

2      حفاظت دربرابرچکيدن آب زماني که دستگاه نسبت به افق?درجه زاويه بگيرد.

3      حفاظت در برابر پاشش از جهات مختلف

4      حفاظت در برابر پاشيدن آب بيشتر از باران

5       حفاظت در مقابل جت واش

6      حفاظت در مقابل فشار آب شديد

7     حفاظت درمقابل اثرات غوطه وري تا عمق يک متر و تا ?دقيقه زير آب

8       حفاظت در مقابل غوطه وري بيش از يک متر



حال با دانستن معني اعداد بالا، مي توانيد براساس محل نصب سيستم خود محصولي مناسب را انتخاب کنيد.

برای دریافت فایل ودانلود کاتالوک اینجا کلیک کنید