معنی فریم چیست , فریم بر ثانیه چیست


از آنجا که چشم انسان قابلیت دیدن بیش از۷  تا۱۰ فریم در ثانیه را ندارد، از این رو یک تصویر۱۰ فریم در ثانیه به اندازه یک تصویر۳۰ فریم در ثانیه زنده به نظر می رسد.

تعداد فریم های تصویر در ثانیه زمانی حائز اهمیت است که در تصاویر حرکتی اتفاق بیفتد. مثلا در صورت حرکت در تصویر۳۰ فریم در ثانیه، جزییات خیلی کمتری نسبت به تصویر۱۰ فریم در ثانیه از دست می دهید.
هرچه تصاویر شما فریم پایین تری داشته باشد در این صورت تصاویر به شدت تار دیده می شود و در نتیجه تشخیص جزییات امکان پذیر نخواهد بود.
ماکزیمم تعداد فریم قابل انتقال با استاندارد تلویزیونی PAL (مورد استفاده در ایران) 25 فریم در ثانیه است. که این تعداد فریم به شما تصاویر زنده باکیفیت بالا را ارائه می کند.
تعداد فریم تصاویر از جمله مهمترین خصوصیات دستگاه های دی وی آر و دوربین های شبکه است که همانطور که اشاره شد هرچه تعداد فریم ها بیشتر باشد کیفیت تصاویر بالاتر خواهد بود.

آیا می توان گفت که نرخ فریم تاثیری در حجم و پهنای باند دوربین ها دارد؟ اگر پاسخ مثبت است چگونه و به چه صورت؟
بین نرخ فریم و حجم و پهنای باند دوربین مدار بسته رابطه مستقیمی وجود دارد به این صورت که هرچه نرخ فریم بیشتر باشد فیلم های ضبط شده ظرفیت بیشتری از هارد را به خود اختصاص می دهند و برای انتقال اطلاعات به پهنای باند بیشتری نیاز خواهد بود.

آیا یکی از علل تارشدن تصاویر در حین حرکت، نرخ فریم است؟
در پاسخ به این سوال بایستی گفت که علت اصلی تار شدن تصاویر در طول حرکت، بیشتر تحت تاثیر سرعت شاتر دوربین است تا نرخ فریم. نرخ فریم به طور معمول با روان بودن تصویر در ارتباط است و با تار شدن تصاویر رابطه ای ندارد.