آموزش و اصول کار گیت فروشگاهی

پیاده سازی آر اف آی دی در سیستم های اطلاعاتی

این مقاله به منظور آشنا ساختن خواننده  با سیستم RFID و چگونگی به کار گیری این تکنولوژی نوین در امور کتابخانه ای تقدیم می گردد تاریخچه پیدایش و توسعه آر اف آی دی ، معرفی سیستم های آر اف آی دی و مزیت های آن بر سیستم های قدیمی ، مدیریت کتابخانه ای و بررسی فازهای آن از نظر نوع عملیات ، اهداف و تجهیزات مورد نیاز از جمله مطالب مندرج دراین مقاله می باشد بررسی برچسب های آر اف آی دی و همچنین بر چسب خوان ها مبحثی دیگر از مقاله را تشکیل میدهند که علاوه بر تشریح ساختار برچسب ها و برچسب خوان ها مزایای استفاده از آنها شرح داده می شود مراحل ورود و خروج کتاب از کتابخانه و شرح صورت های مختلف آن و همچنین تجهیزات استفاده شده به این منظور در قسمتی دیگر مفصلا ارائه می شود . مبحث استانداردهای به اکر رفته در کاربرد کتابخانه ای آر اف آی دی و لزوم رعایت استانداردها به هنگام استفاده از آر اف آی دی و انواع استانداردهای موجود دیتا و محیط انتقال ( واسط ) از دیگر مطالب تشریح شده در این مقاله می باشد .

مقدمه  :

تعدادی از کتابخانه ها شروع به برچسب زنی بر هر آیتم مجموعه شان با برچسب های شناسایی فرکانس رادیویی RFID ( Radio Frequency Identification نموده اند . برچسب های مزبور اشیاء کوچکی در اشکال مختلف هستند که قابلیت اتصال یا جاگذاری در اجسام را داشته و در داخل خود دارای تراشه الکترونیکی و آنتن جهت دریافت یا ارسال امواج رادیویی به کدخوان فرکانسی (RFID Transceiver) می باشند .

این تراشه قادر به حمل 2000 بایت اطلاعات یا کم تر می باشد برای روشن تر شدن مطلب می توان گفت دستگاه آر اف آی دی کاربردی شبیه بارکد و نوارهای مغناطیسی نصب شده روی کارت های اعتباری یا کارت های ATM دارد .

آر اف آی دی برای هر شی یک مشخصه واحد ایجاد می کند که از دیگر اشیاء قابل شناسایی خواهد شد و همین طور که از روی بارکد یا نوار مغناطیسی می توان اطلاعات را خواند آر اف آی دی هم می تواند خوانده شده و از آن طریق اطلاعات آن دریافت یا اصلاح شود .

آر اف آی دی راهی برای پی گیری جریان مواد و محصولات از ابتدا تا انتهای زنجیره تامین می باشد و در حال حاضر در صنعت بیشتر برای جلوگیری از سرقت افزایش کارایی در کنترل موجودی و کاهش هزینه های بازرسی و حمل به کار می رود و.

آر اف آی دی برای ردیابی محصولات وسایل نقلیه ، موجودات زنده و حتی انسان ها کاربرد دارد و البته کاربرد آن محدود به این ها نمی شود .

تکنولوژی آ اف آی دی پتانسیل بسیار بالایی برای گسترش و استفاده های نو دارد که در این مقاله سعی شده به پیاده سازی آر اف آی دی در سیستم های اطلاعاتی ( مطالعه موردی کتابخانه ) پرداخته شود .

 

تاریخچه RFID

با وجود آنکه اغلب مردم لئون ترمین را مخترع اولین سیستم شناسایی مبتنی بر امواج رادیوئی به عنوان ابزار جاسوسی دولت روسیه در سال 1945 می دانند لیکن اولین کاربرد واقعی آن سالها قبل در زمان جنگ جهانی دوم توسط ارتش انگلیس جهت تشخیص هواپیماهای بازگشتی خودی از خاک آلمان به کار گرفته شد . رادارهای اولیه فقط قادر به کشف هوپیما بدون در نظر گرفتن نوع آن بودند ولی با ظهور این تکنولوژی و نصب فرستنده های شناسایی بروی هواپیماهای خودی امکان تشخیص آانها برروی صفحه رادار میسر گردید .

تحقیقات اولیه در زمینه تکنولوژی آر اف آی دی با مقاله هری استاکمن در سال 1948 با عنوان « ارتباطات به کمک انعکاس قدرت » شروع گردید استاکمن پیش بینی کرده بود جهت رفع مشکلات عمده در این روش و کشف کاربردهای خاص آن تحقیقات گسترده ای صورت گرفته که عملی شدن آن نیاز به سی سال پیشرفت در زمینه های مختلف تکنولوژی دارد .

1- جدیدترین تکنولوژی ضد سرقت مورد استفاده در کتابخانه آر اف آی دی می باشد .

 در قیاس با سیستم های الکترو مکانیکال و فرکانس های رادیویی که در دهه های گذشته مورد استفاده قرار می گرفت سیستم های آر اف دی از امنیت بالاتر و نیز قابلیت جابجایی بیشتری برخوردار است و به همین کاربردی مفیدی در امور انبارداری و حمل نقل کالا خواهد داشت .

 

2- RFID ترکیبی است از تکنولوژی رادیویی و میکروچیپ . برچسب هایی که به اجناس چسبیده می شود حاوی میکروچیپ هایی است که اطلاعاتی را در خود ذخیره دارن این اطلاعات توسط سیستم های رادیویی خاصی صرف نظر از مسیر و جهت حرکت اجناس خوانده می شوند ( نیازی به دید مستقیم نمی باشد ) همچنین میزان فاصله تا برچسب خوان ها آنچنان اهمیتی ندارد مگر در مواقعی که درهای خروج از وسعت بیش از حد برخوردار باشند پهنای محل خروج نبایستی از 4 فوت تجاوز نماید تا بتوان آن را با دو سنسور دارای برد 2 متر پوشش داد .

3- بدین ترتیب آر اف آی دی می تواند جایگزین خوبی برای سیستم های فرکانس رادیویی (RF) الکترومکانیکال(EM) و بارکد گردد .

مزایای سیستم RFID

1- باعث صرفه جویی در وقت به هنگام انجام امور مربوط به بازرسی می گردد این صرفه جویی به دلیل خوانده سریع برچسب ها نسبت به بارکد و نیز امکان خواندن هم زمان چندین برچسب موجود در یک سبد می باشد این عمل ناباورانه توسط الگوریتم خاصی (algorithm anti-collision) انجام شده و ورود و خروج یک حجم از اجناس را کنترل می نماید .

قبلا از سیستم های الکترومکانیکال و فرکانس رادیویی برای امنیت و از سیستم های بار کد برای کنترل جابجایی کالا استفاده می شد اما با استفاده از سیستم آر اف آی دی هر دومورد امنیت و کنترل جابجایی کالا را می توان باهم و فقط با استفاده از برچسب کالا انجام داد .

انجام عمل تشریفات ورود و خروج کالا به صورت خودکار

1- در رابطه با خروج کالا به هنگام استفاده ا زآر اف آی دی نیازی به چیدن کالا روی یک الگوی خاص نمی باشد و این کار توسط خود شخص امانت گیرنده به راحتی انجام می شود عملیات ثبت خروج کالا به صورت یکجا برای تمامی اجناس صورت می پذیرد .

2- در هنگام برگشت کالا نیز کار متصدی کنترل ورود را مشتری انجام می دهد این عمل با نصب سنسورهایی در قفسه ها صورت می گیرد .

قابلیت اطمینان

1- برچسب خوان های موجود بسیار قابل اطمینان هستند و سیستم های کتابخانه ای آر اف آی دی مدعی هستند که به طور 100 درصد برچسب کتاب ها را می خوانند .

2- در صورت تنظیم بودن سیستم های آر اف آی دی میزان خطا بسیار کم خواهد بود .

3- سیستم های آر اف آی دی وضعیت گردش کالا را روی برچسب آنها ثبت می کنند این عمل با غیر فعال کردن یک بیت به نام سرقت (theft)  به هنگام ورود و خروج کالا صورت می گیرد . در صورتی که جنسی بدون هماهنگی خروج از محل خارج گردد فورا آلارم هایی فعال می شوند که این عمل را هشدار می دهد حتی می توان با برقراری ارتباط با سیستم اتوماسیون کتابخانه علاوه بر اعلام این عمل مشخصات جنس سرقت شده را نیز به متصدی کتابخانه نشان داد .

موجودی گرفتن با سرعت بالا

یکی از خصوصیات منحصر به فرد آر اف آی دی چک کردن کاب های موجود در قفسه بدون نیاز به خارج کردن و یا کج کردن تک تک آنهاست بدین ترتیب که با بردن یک برچسب خوان دستی در اطراف یک قفسه می توان کلیه کتاب های موجود در آن قفسه را موجودی گرفت بدین طریق نه تنها می توان موجودی کتابخانه را بروز کرد بلکه در صورت عدم قرار گرفتن کتاب ها در محل مناسب آنها را تصحیح کرد .

حمل و نقل خودکار اجناس

یکی دیگر از کاربردهای آر اف دی حمل و نقل اتوماتیک اجناس است در این روش با استفاده از تسمه نقاله ها و سیستم های سورتینگ ( منظم کننده اجناس ) می توان اجناس را حمل کرده و داخل قفسه ها و یا سبدها چید بدین ترتیب کار متصدی کتابخانه بسیار سبک خواهد شد .

عمر طولانی برچسب ها

عمر برچسب های آر اف دی به دلیل عدم تماس با اجناس دیگر بسیار بیشتر از برچسب های بارکد است وتولید کنندگان این برچسب ها عمری معادل 100000 تعامل را برای هر برچسب در نظر می گیرند .

چهار فاز مدیریت کتابخانه ای با استفاده از RFID

1- برقراری سیستم امنیتی کتابخانه به تنهایی

2- پشتیبانی از کنترل گردش اجناس در کتابخانه

3- خود کنترلی در ورود و خروج کار

4- کنترل موجودی هوشمند

برقراری سیستم امنیتی کتابخانه به تنهایی عملیات :

استفاده از برچسب های RFID به جای لیبل های EM

اهداف

1- آشکار سازی سیگنال های RF

2- جایگزینی سیستم های جدید به جای سیستم های ضد سرقت EM جهت جلوگیری از اثرات مضر سیگنال روی بدن و همچنین دادن آلارم های اشتباه .

تجهیزات مورد نیزا

1-کیت های آشکار ساز ضد سرقت Anti theft Detection Gate : برچسب های آر اف آی دی را شناسایی کرده و وضعیت بیت سرقت (EAS) آنها را چک می کند در صورت یک بودن آن آلارم را فعال می کند .

2- ایستگاه پردازش امنیت Security Processing Station : عملیات فعال و غیر فعال کردن بیت سرقت را به عهده دارد .

3- برچسب های آر اف آی دی :

پشتیبانی از کنترل گردش اجناس در کنتابخانه ک

عملیات :

استفاده از برچسب های آر اف آی دی به جای بار کد در کتابداری دراین روش به جای استفاده از بارکد از برچسب آر اف دی برای امانت دهی و برگشت کتاب استفاده می شود .

اهداف :

1- عدم نیاز به دید مستقیم داشتن به هنگام خواندن لیبل .

2- کنترل ورود و خروج چندین قلم کالا به طور همزمان .

3- انجام دو عمل شناسایی کالا و برقراری امنیت به طور یکجا

تجهیزات مورد نیاز

1- ایستگاه کنترل

2- سیستم های مجتمع کتابخانه ای جدید :

جهت خواندن برچسب های آر اف آی دی و فعال کردن بیت سرقت (EAS)

خودکنترلی در ورود و خروج کالا

عملیات

اجازه دهیم که مشتری خود عمل کنترل ورود و خروج کتاب ها را انجام دهد .

اهداف :

1- سود رسانی به متصدیان کتابخانه

سرعت بخشی در عملیات ورود و خروج کتاب

سهولت در بکارگیری : برچسب کتاب بدون نیاز به در نظر گرفتن جهت آن ، قابل خواندن است .

کم کردن زمان انتظار در صف

استقلال بخشی به مشتری

تجهیزات مورد نیاز

1- ایستگاه کنترل( خود کنترلی) : درآنجا مشتری خود عملیات ثبت ورود و خروج کالا را با فعال سازی و یا غیرفعال سازی بیت سرقت (EAS) انجام می دهند .

2- جایگاه برگشت Book-Drop در ورودی و خروج کتابخانه : پس از آنکه مشتری کتاب را در این جایگاه قرار می دهد ، به صورت اتوماتیک عملیات شناسایی کتاب و فعال سازی بیت سرقت صورت می گیرد .

3- کنترل خارجی جایگاه برگشت Remote Book – Drop :                                                                                                                                                                                                                                                                                                            عملیات نظارت بروی عمل قبل را از خارج کتابخانه انجام می دهند .

40- ایستگاه نظم دهنده کتاب Sroting Station: عمل منظم نمودن کتاب ها به صورت دستی و یا خودکار صورت می گیرد .

کنترل موجودی هوشمند

عملیات : جستجو و تنظیم موجودی با استفاده از برچسب خوان های دستی و کامپیوترهای قابل حمل 

اهداف :

1- کنترل موجودی سریع

2- جستجو به دنبال کتاب هایی که در محل خود قرار نگرفته اند .

3- جستجو به دنبال یک کتاب خاص و معین .

تجهیزات مورد نیاز

1- برچسب خوان قابل  حمل .

2-کامپیوتر قابل حمل : لپ تاپ و یا PDA

3- نرم افزار جستجو و کنترل موجودی سیستم ارتباطی RFID

یکی از مهمترین المان های سیستم های آر اف دی همان برچسب آر اف آی دی می باشد این برچسب ها اطلاعات مربوط به کالایی که به آن متصل است را در خود نگه می دارد و اطلاعات آن را می توان بدون نیاز به اتصال و یا در دید مستقیم بودن با منبع اطلاعاتی باز نویسی کرد . اطلاعات درون برچسب تعیین کننده هویت کالا ، مالکیت آن ، محل نگهداری آن ، وضعیت امانت دادن آن و تاریخچه کالا می باشد . برچسب آر اف آی دی شامل یک مدار مجتمع ویک آنتن است تا بدینوسیله بتواند عملیات ارتباطی خود را انجام دهد این برچسب انرژی کارکرد خود را از میدان فرکانس رادیویی (RF) انتشار یافته توسط برچسب خوان آر اف آی دی ، دریافت می کند و با این وصف نیازی به باتری برای تغذیه خود ندارد با دریافت انرژی از سیگنال RF                                                                                                                                                       منتشر شده توسط یک برچسب خوان ثابت و یا قابل حمل ، برچسب اطلاعات مربوط به کالای الحاقی خود را به برچسب خوان بر می گرداند و بدین ترتیب هویت و مشخصات دیگر کالا برای برچسب خوان معین می گردد .

تراشه آر اف آی دی طوری طراحی شده که بتوان در آن واحد چندین برچسب را با هم خواند به این خصوصیت اصطلاحا Multi-Read می گویند .

برچسب های آر اف آی دی طوری طراحی گشته اند که بتوانند به محصولات سمعی بصری و کتابخانه ای نظیر نوار ، دی وی دی و کتاب نیز متصل گردند آنها نازک و انعطاف پذیرند لذا می توانند به صورت ورقه ای ما بین کاغذ و یا پلاستیک قرار گیرند با استفاده از یک روش خاص را در اتصال برچسب به کتاب مشتری نخواهد توانست به وجود برچسب پی ببرد .

مزایای کلیدی

1- عدم نیاز به دید مستقیم به هنگام خواندن برچسب .

2- امکان خواندن چندین برچسب درآن واحد .

3- مرتبط بودن اطلاعات درون برچسب با کالای الحاقی .

4- انجام دو عمل شناسایی هویت و کنترل امنیت کالا به طور یکجا .

5- موجود بودن برچسب هایی با سایز ها و اشکال مختلف .

6- امکان متصل نمودن برچسب ها به هر نوع کالایی .

7- تسریع بخشیدن عملیات گشتن و تعیین هویت کالا .

این ایستگاه به متصدیان کتابخانه کمک می کند تا سرویس هایی مانند امانت دادن ، دریافت کتاب برگردانده شده ، متصل کردن برچسب ها به کتاب ، مرتب نمودن کتاب ها و ... را ارائه دهند . ماژول Arming/Disarming عملیات مربوط به فعال و یا غیر فعال کردن بیت سرقت EAS( Electronic Article Surveillance) را  روی برچسب اجناس کتابخانه انجام می دهد تا بدینوسیله دستگاه ضد سرقت بتواند در مواقع لزوم آلارم دهد .

چک نمودن بیت EAS اجناس ساده است .

متصدی کالا را روی برچسب خوان قرار داده و اطلاعات مربوط به برچسب الحاقی به کالا از جمله بیت سرقت را می خواند در این رابطه با استفاده از دستگاه های ARM/ Disarm خودکار می توان بیت های سرقت کالاهایی که در معرض برچسب خوان قرار می گیرند را فعال و یا غیر فعال نمود .

به همراه ماژول circulation ازنرم افزار مدیریت اتوماتیک کتابخانه این ایستگاه جهت انجام عملیات زیر مورد استفاده قرار می گیرد .

1- تصحیح و بروز کردن اطلاعات تعامل با مشتری .

2- اضافه کردن و یا حذف نمودن اطلاعاعات تعامل با مشتری .

3- در آوردن سابقه امانت گیری یک مشتری خاص .

4- مدیریت جریمه حاصل از آوردن خسارت به کالا توسط مشتری .

5- فعال و یا غیر فعال نمودن بیت EAS .

6- برنامه کردن کالاهای جدید در کتابخانه .

7- مرتب نمودن کالاها براساس ماهیت و طبقه آنها

مزایای کلیدی

1- ایجاد ارزش افزوده از طریق خدمات رسانی به مشتری به جای انجام کارهای روزمره دستی

2- انجام امور مربوط به ثبت ورود و خروج کالا به صورت تصویری برای آن دسته از مشتریان که سیستم های خود کنترل را انتخاب نمی کنند .

3- کمک به مشتریانی که نیاز به همیاری از طرف متصدیان کتابخانه دارند .

وارسی ورود و خروج کتاب ها در کتابخانه ( Self check out/in )

1- مرحله خروج کتاب از کتابخانه

در این مرحله مشتری با ارباب رجوع به جایگاه بررسی وورد و خروج کتاب مراجعه نماید و سپس به منظور شناسایی و صلاحیت استفاده از دستگاه برچسب خوان (rfid reader) کارت کتابخانه ( کارت شناسایی) خود را در محل مناسب بر روی دستگاه قرار داده پس از آنکه هویت او به عنوان کاربر معتبر شناسایی شد حال عملیات بعدی برای خارج نمودن یک یا چندین کتاب از مشتری یا ارباب رجوع سوال می شود در این مرحله مشتری کتاب (های ) مورد نظر را در جلوی صفحه نمایش ظاهر می شود ( اطلاعات ضروری دیگر بر حسب نیاز مشتری نیز نمایش داده می شود ) در مرحله بعد مشتری تایید می کند که فرایند خروج کتاب از کتابخانه ( تحویل کتاب از کتابخانه ) به اتمام رسیده و قبض رسید را دریافت می کند در این قبض مشخص شده است که چه کتاب هایی به امانت گرفته و همچنین زمان برگشت کتاب ( ها ) چه موقعی می باشد .

2- مرحله ورود کتاب به کتابخانه یا به عبارتی مرحله برگشت کتاب ( ها ) self check in  در این مرحله ابتدا مشتری یا ارباب رجوع شناسایی می شود و سپس گزینه برگشت را انتخاب نموده و کتاب ها را درون برچسب خوان می گذارد و سپس قبض رسید مبنی بر برگشت کتاب به کتابخانه دریافت می کند .

نکته مهم به منظور بهره وری شیوه مورد استفاده شده در کتابخانه این است که کل افرایند زمان کمتری نسبت به شیوه بارکد (barcode) و نوار مغناطیسی (strip magnetic) مصرف می کند . بنابراین در این روش صفوف طولانی به منظور ورود و خروج کتاب مشاهده نمی شود همچنین به جایگاه های کمتری برای این منظور مورد نیاز می باشد .

امتیازات کلید ی

به کتابدار

سرعت بخشیدن به مرحله بررسی ورود و خروج کتاب

آزاد شدن پرسنل به منظور بهبود خدمات به ارباب رجوع

بهبود فضای برنامه ریزی

افزایش نرخ عضویت

به مشتری یا ارباب رجوع

استفاده آسان

کاهش زمان سپری شده در صف ها

فراهم نمودن محرمانگی اطلاعات

تشویق ارباب رجوع به برگشتن

جایگاه برگشت

جایگاه برگشت را در هر مکانی ( داخل یا بیرون کتابخانه ) می توان نصب کرد به عنوان مثال در بیرون کتابخانه در محل هایی مثل ایستگاه قطار ، مراکز خرید ، مدارس و غیره می تواند نصب شود جایگاه برگشت ( book drop) انعطاف پذیری و تسهیلات فوق العاده ای جهت برگشت آیتم ها به کتابخانه در طول روز حتی هنگامی که کتابخانه بسته می باشد فراهم نموده است .

مشتری یا ارباب رجوع آیتم مورد نظر را در شکاف ( slot) تعبیه شده در دستگاه قرار می هد سپس دستگاه برچسب خوان آیتم مورد نظر را می گیرد و دستوری جهت حذف و کنسل بدهی مشتری به سیستم پشت خط ( بانک اطلاعاتی سیستم مرکزی) ارسال می نماید . مشتری یا ارباب رجوع با شنیدن صدای بوق و نور ظاهر شده از دستگاه متوجه این اقدام می شود رکورد مشتری فورا به روز رسانی می شود این امر به علت ارتباط یکپارچه سیستم مدیریت آر اف آی دی و سیستم کامپیوتری میزبان (  computer system host) می باشد . در ضمن کاربران به محض اینکه رکوردشان به هنگام شد و بدهی آنها ازسیستم کسر شد مجددا می توانند آیتم هایی را از book drop تحویل بگیرند .

سیستم مدیریت قفسه (management system shelf)

راه حل مدیریت قفسه Lib Best موقعیت یابی و شناسایی آیتم های موجود در قفسه ها را برای کتابدار ( کارمند کتابخانه ) آسان نمود است برای این منظور از یک اسکنر قابل حمل که بیس یا پایه ثابتی دارد استفاده می شود .

این راه حل به منظور پوشش دادن به سه در خواست مهم زیر طراحی شده است :

جستجو برای کتاب هایی که انفرادی یا اختصاصی درخواست شده اند .

بررسی و چک کل موجودی کتابخانه

جستجو برای کتاب هایی که در محل ( جایگاه ) خودشان نیستند ) در موقعیت دیگری می باشند 

وظایف ذکر شده به وسیله پیمایش اسکنر قابل حمل در سرتاسر قفسه ها انجام می شود در هنگام بررسی و چک موجودی ( لیست موجودی کتاب ها ) شناسایی ها جمع آوری شده و با پایگاه داده مقایسه می شود و گزارش ناهمخوانی ( اشتباه در حساب ) تولی می گردد .

در بعضی اوقات نیاز هست که وضعیت آیتم خاصی بررسی شود برای این منظور ابتدا اطلاعات را درون اسکنر وارد می نمایند در این حالت اگر نمونه یا مورد مشکوکی مشاهده شود اسکنر نمونه مورد نظر را بررسی و محل ، موقعیت و وضعیت ان را مشخص می نماید .

امتیازات کلیدی

1) تغییرات فرایند موجودی

اداره کردن کتاب ها : به منظور به دست آوردن موجودی انی کتاب ها تنها دستگاه برچسب خوان در بین قفسه های کتاب حرکت داده می شود .

قت : شماره های شناسایی کتاب ها در دستگاه مدیریت قفسه ثبت می شود و سپس داده به دیتابیس مرکزی بارگذاری می شود .

سریعترین موجودی که شما تا به حال ساخته اید : 20 کتاب در ثانیه

2) user friendly بودن : استفاده و یادگیری آن آسان است .

3) صرفه جویی در زمان ومنابع : مجریان و پیاده سازان نشان میدهند که 75 درصد کاهش ، در منابع انسانی برای فعالیت های مدیریت قفسه نیاز داریم .

کشف دزدی و ضد سرقت (Anti theft Detection )

دروازه ورودی / خروجی کتابخانه به سیستم ضد سرقت آر                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 اف آی دی مجهز می باشد هر مسیر قادر است که آیتم ها را از یک متری یا بیشتر ردیابی نماید و در صورتی که مشتری یا ارباب رجوع قصد خارج نمودن آیتمی را داشته باشد علائم اخطار به صورت صوت و نور از دروازه ورودی / خروجی نمایان می شود .

دروازه ضد سرقت EAS ( Electronic Article Surveillance)  به منظور شناسایی برچسب آر اف آی دی را از فاصله یک متری بدون دخالت اقلام مغناطیسی تشخیص دهد همچنین دروازه مجهز به دوربین می باشد که به منظور مراقبت از ارباب رجوع مورد استفاده قرار می گیرد . کشف سارق یک مشخصه سازنده از تراشه درون تگ می باشد .

امتیازات کلیدی

پرسنل کتابخانه به محض اینکه آیتم های قرض گرفته نشده ، از دروازه کشف سرقت عبور داده می شوند در جریان قرار می گیرند و به حالت آماده باش در می آیند .

دزدان و سارقین وقتی به حضور دروازه  های مجهز به ضد سرقت اگاه می شوند از عمل خود دلسرد می شوند 

تعداد ارباب رجوعی که از دروازه عبور می کنند به وسیله شمارنده ای که در دروازه تعبیه شده به سادگی می تواند کنترل شود .

مروری بر استانداردهای RFID در کاربردهای کتابخانه ای

سوال اصلی اینجاست که چرا در استفاد آر اف آی دی نیاز به استاندارد است استاندارد کردن از نظر موسسه استاندارد انگلستان BSI ( British standards institustion) عبارت است از پروسه ساخت و استفاده کردن از یکسری راه حل ها به منظور استفاده در کارهای متداول جهت رساندن سود بیشتر به شرکا و ایجاد تعادل بین تفاوت سلیقه ها . در این جهت انجمن کتابخانه ای مبادرت به توسعه و پذیرش تعداد زیادی از استانداردهای مختلف کرده است .

منفعت های حاصل از ایجاد استانداردهای  RFID

تعیین قوانینی که بتواند مقصود ما را پوشش دهد .

برقراری موقعیتی برای ایجاد همکاری بین آر اف ای دی ها .

ایجاد سازگاری بین سیستم های کتابخانه ای مختلف با وجود حمایت از کاربرد مختلف آنها .

جلوگیری از هر گونه برخورد این سیستم ها با کاربرد های دیگر آر اف ای دی ( تگ های نصب شده روی کتاب ها به هر جایی از جامعه برده می شود . )

برقراری این پیش شرط که سیستم حاوی آر اف آی دی  ) باعث ایجاد اختلال کار اصلی کتابخانه نگردد .

نگه داشتن مجال و فرصتی جهت حرکت به سمت هدفی جدید همراه با تولد تکنولوژی های جدید